TAUSTATIETOA

Lastenlinnan tilanne on pysynyt ennallaan. Myymisestä haaveillaan edelleen eikä korjaamisesta ole tietoakaan. Kaikista paras ja edullisin ratkaisu olisi, että Lastenlinna korjattaisiin lasten-ja nuorten psykiatrista ja neurologista hoitoa varten. Tämä mahdollistaisi myös säilyttävän korjauksen. Muuttaminen asunnoiksi pilaisi hyvin säilyneet, harvinaiset 1940-luvun sisätilat.  Julkisivua ei tarvitse uusia kokonaan, se voidaan korjata paikka paikoin. Suomessa on huutava pula lasten ja nuorten psykiatrisista hoitopaikoista. Myös Lastenlinnan yhteys viereiseen Lastensairaalaan on luonteva. Lasten psykiatrista hoitoa EI VOI sijoittaa aikuisten psykiatrisen hoidon yhteyteen, kuten lastenpsykiatrit ovat painokkaasti huomauttaneet. Miksei tätä käsillä olevaa helppoa ratkaisua toteutettaisi? 3.4.2024

"Perhe- ja peruspalveluministerin tehtäviä Krista Kiurun äitiyslomanaikana hoitava Aki Lindén on yksi Lastenlinnan korjaamista japelastamista toivovan vetoomuksen allekirjoittajista. Lindénin ollessaHUS:n johtajana harkittiin Lastenlinnan myymistä ja kajoavaasaneerausta. Mutta tämän jälkeen on saatu paljon uutta tietoa ja hyviäratkaisumalleja sekä säästävämmistä korjausmahdollisuuksista ettäkäyttötarkoituksesta.
Näin ollen Lindénkin liittyi kannattamaan Lastenlinnan säilyttäväärestaurointia lähinnä lasten- ja nuorten psykiatriaa varten arkkiatrin,muiden entisten HUS:n johtajien, lukuisten lastenlääkärien ja-psykiatrien, arkkitehti-akateemikon sekä arkkitehtuurin ja lääketieteenprofessorien kera. Lastenlinnan saneeraaminen asunnoiksi olisi kalliskorjaus. Säilyttävä restaurointi tulee huomattavasti edullisemmaksi, japsykiatrian ja neurologian käytännön työ sopisi tähän ajatteluunerinomaisesti, eikä vaatisi niin paljon uutta tekniikkaa kuinesimerkiksi asunnot. Lasten- ja nuorten psykiatria kaipaa myös lisääresursseja."
Käyttömahdollisuuksista.pdf
Arkkiatrin puhe.pdf
Lastenlinnan lyhyt historia -pdf.pdf
Lausunto_Lastenlinna_kuvat.pdf
Tapani Mustonen- Lastenlinna, arvoista, kunnosta ja käytettävyydestä_tm.pdf
Lastrenlinna.pdf